PETERSCHAP

Copyright © 2018 - A.GRAYMOUSE - All Rights Reserved ®

Scheidsrechters of oud-scheidsrechters kunnen aangeduid worden als peter om een beginnende collega te laten genieten van hun ervaring en hem met raad bij te staan.

Ze worden aangeduid door de Regionale Bureaus Arbitrage en hebben toegang tot de kleedkamer van de scheidsrechter tijdens de wedstrijd die hun werd toevertrouwd, op voorlegging aan de club van een identificatiebewijs onder de vorm van een kaart of een geschreven opdracht.

Als peter speelt u een unieke rol in de ontwikkeling van de stagiair. U helpt de beginnende scheidsrechters bij het zetten van hun eerste stappen in de wereld van de arbitrage en op deze wijze draagt u bij tot het tot de start van een carrière. En dat maakt deze ervaring uniek voor de stagiair. Iedere scheidsrechter kent immers zijn peter (of meter) nog, ook al is dat 20 jaar geleden (of meer). U toch ook?