BUREAU ARBITRAGE VLAAMS-BRABANT

Copyright © 2018 - A.GRAYMOUSE - All Rights Reserved ®

28.09.2018

REGLEMENTS WIJZIGING AANTAL WISSELSPELERS ELITE JEUGD

Aantal wisselspelers bij ELITE JEUGD vanaf 01 Okt 2018. Zie boekje aanvulling bij “regels van het voetbalspel” rooster 2.2 Systeem van wissels blz 13 ELITE Jeugd.

U18 Max aantal Wisselspelers : 4

wijzigen in 7 ipv 4

U15 en U16 aantal Wisselspelers : 4

wijzigen in 5 ipv 4

28.09.2018

UITRUSTING VAN DE SPELERS

Regel 4 : UITRUSTING VAN DE SPELERS :

Beide ploegen moeten kleuren dragen die hen onderscheiden van elkaar.

Dit geld voor shirt, broek en kousen !

In de praktijk: indien er twee ploegen zich aanbieden met dezelfde kleur van shirt, broek en kousen dan moet de thuisploeg zich aanpassen.

Indien zij dit niet kunnen is het aan de bezoekers , indien zij dit ook niet kunnen , laat je de wedstrijd gewoon doorgaan . Dit moet men noteren in opmerkingen dat de thuisploeg zijn kleuren van broek en kousen niet kon aanpassen.

Het is wel te verstaan dat de shirt altijd moet verschillen van kleur, indien hier niet kan aan voldaan worden dan kan de wedstrijd niet doorgaan .

23.09.2018

SPORTONGEVAL - NIEUW FORMULIER !

Sportongeval ?

Nieuw formulier te gebruiken vanaf heden !

29.08.2018

MENTAL COACHING

Vanaf dit seizoen (2018-2019) bestaat de mogelijkheid om beroep te doen op een observer-psycholoog (mental coach)

Dit kan onder de vorm van een gesprek (los van een wedstrijd), en/of assistentie tijdens een volgende wedstrijd of wedstrijden

De aanleiding tot een gesprek is los te bepalen door elke Ref of Assistent en kan gaan over (maar is niet beperkt tot) agressie, ongemakkelijkheidgevoelens, stress, verminderde motivatie, enz.

Deze gesprekken kaderen binnen de voetbalcontext en zijn een persoonlijke zaak tussen de Ref of Assistent en de mental coach

Je contact is Paul Janssen: paul.janssen@intrinsic.be of 0475 201 201

11.09.2018

IDENTITEITSKAARTEN ZIJN NIET VERPLICHT !

Identiteitskaarten zijn niet verplicht, enkel een document dat de identiteit kan staven.

Mogen geldig als officieel identiteitsbewijs worden voorgelegd:

elk document met foto afgeleverd door een officiële administratie;

een vervangdocument met foto, afgeleverd door de plaatselijke politiediensten in geval van verlies of diefstal van de gemeentelijke identiteitskaart of elk ander officieel document;

een afdruk van de gegevens met foto vermeld op de chip van de elektronische identiteitskaart;

een afdruk van de gegevens met foto opgenomen in E-Kickoff na lezing en koppeling van het identiteitsbewijs;

elk document met foto, erkend en afgeleverd door de KBVB.

Indien een speler geen licentie of officieel identiteitsbewijs kan voorleggen, al naargelang, moet de scheidsrechter deze tekortkoming op het wedstrijdblad vermelden.

11.09.2018

NOOIT EEN SPELER WEIGEREN !

Nooit een speler weigeren, ook al staat hij niet in de te selecteren spelers,

deze gegevens in de opmerkingen plaatsen maar zeker laten meespelen.

Het is niet aan de Ref om te oordelen wie er fout is, de club of de dienst inschrijvingen of .....