JEUGDRAAD ARBITRAGE VOETBAL VLAANDEREN

Copyright © 2018 - A.GRAYMOUSE - All Rights Reserved ®

Voetbal Vlaanderen startte dit seizoen met een Jeugdraad Arbitrage. Het voorzitterschap hiervan zal opgenomen worden door onze jongste internationale scheidsrechter Lawrence Visser.

Per provincie wordt er een scheidsrechter als verantwoordelijke afgevaardigd die overleg pleegt met de jongere leden uit de vriendenkringen in zijn provincie. Hieruit ontstaan dan nieuwe ideeën rond rekrutering, opleiding en feedback over georganiseerde cursussen of evenementen. Het is de bedoeling om op die manier een beter zicht te krijgen op onze arbitrage vanuit het standpunt van onze jongste ledengroep. Vanuit de Jeugdraad worden dan voorstellen gedaan naar de globale werking toe.

Het aantal nieuwe scheidsrechters in de provincies op de recentste cursus bedraagt in totaal 221 (Oost-Vlaanderen 49; West-Vlaanderen 45; Vlaams-Brabant 20; Limburg 56; Antwerpen 51). Het is de bedoeling om door de inbreng van de Jeugdraad in de toekomst een stijging van dit aantal te bewerkstelligen.

De volgende scheidsrechters zullen verantwoordelijk zijn voor hun provincie:

Antwerpen: Wesley Alen

Limburg: Bert Put